Beleggen

Veel hypotheken worden in combinatie met een belegging gesloten.

Niet omdat het spannend is, of gegarandeerd veel oplevert, maar dood eenvoudig omdat de maandelijkse lasten hiermee naar beneden kunnen gaan.

Wat is nu beleggen en wat zijn de risico's?

Beleggen is niets anders dan geld wegzetten, maar dan niet op een spaarrekening, met het doel hier een bepaald rendement op te behalen.

Waar kan je allemaal in beleggen:

eigenlijk in alles wat je maar kan bedenken, waarbij wel de kanttekening geplaatst moet worden dat er een bepaalde kans is op een waardestijging. Dus de aankoop van een stereo, waarbij de kans op een waardestijging erg klein is, is geen belegging.

Wat dan wel?

Wat te denken van uw eigen huis. Ook wel beleggen in onroerend goed genoemd.
Of natuurlijk de bekende beleggingen als Aandelen en Obligaties, of Beleggingsfondsen, of Valuta. Ook de termijnmarkt en z.g. derivaten (opties e.d) behoren tot beleggen.

Zijn er risico's verbonden aan beleggen?

grafiek beurs aex

ABSOLUUT. Geen uitzondering.

Soms worden we gebeld door een bedrijf die fantastische resultaten behaalt met hoge rendementen. Vaak veel meer dan de markt in Nederland geeft. Wat is het risico? Wat gebeurd er als de investeringen niet goed blijken te zijn. Wat als het bedrijf zelf failliet gaat.

Alle genoemde omstandigheden zijn risico's. Er zijn dus geen loten in de loterij die gegarandeerd de hoofdprijs uitkeren.

Wilt u ook eens goed uitgelegd krijgen hoe beleggingen werken, en daardoor veiliger te beleggen, maak dan een afspraak met

Rob Frikken, financieel adviseur.

Bellen kan ook. 036-5407700

logo

Hoofdmenu